duminică, 23 noiembrie 2014

Holocaustul ( 1933 - 1945 ) Curajul de a-ti aduce aminte

         6 milioane de evrei si alte milioane de oameni - tigani , slavi , disidenti politici , homosexuali , prizonieri de razboi , bolnavi mintali si infirmi - au pierit ucisi de nazisti intre 1933 - 1945 .
         Politica de ura rasiala promovata de nazisti a avansat cu neobosita cruzime de la propaganda urii la asasinatul in masa , culminand cu exterminarea evreilor si a culturii evreiesti din Europa .
         Trebuie sa avem curajul de a ne aduce aminte de Holocaust si de a-l studia , oricat de mult ne-ar tulbura aceste studii si amintiri . Caci este nevoie de oameni informati , cu buna intelegere a lucrurilor si angajati moral pentru a impiedica o repetare a prigoanei . Prigonirea oamenilor in orice epoca si in orice loc este intolerabila . A actiona impotriva ei este inceputul sperantei .
         Elevii Colegiului Thenic Miron Costin in colaborare cu cei de la Seminarul ordtodox "Episcop Melchisedec" au comemorat holocaustul prin o serie de activitati precum : depuneri de flori la momnumentul Vioricai Agarici din gara Roman , organizarea simpozionului cu tema "Holocausul - o pagina neagra in istoria secolului XX".