joi, 4 februarie 2016

Unirea, naţiunea a făcut-o!

    Cu prilejul împlinirii a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române elevii şi profesorii Colegiului Tehnic „Miron Costin” au desfăşurat mai multe activităţi dedicate acestui mare eveniment din istoria noastră.
    Prima activitate s-a desfăşurat sub forma unei vizite la Muzeul de Istorie din Roman cu elevii clasei a IX-a A în ziua de 21 ianuarie 2016.În timpul vizitei elevii au aflat informaţii importante cu privire la trecutul comunităţilor din care fac parte ,dar şi informaţii despre mişcarea unionistă din zona Romanului, despre personalităţile ce s-au remarcat in cadrul acesteia. Tot în această zi a fost organizată expoziţia de carte şi fotografie în sala de lectură a bibliotecii colegiului sub titlul: „Şi noi sărbătorim Mica Unire”.
    Cea de-a doua activitate s-a desfăşurat in ziua de 22 ianuarie la sala de festivităţi a colegiului şi a constat într-un concurs de istorie, unde elevi din liceele romaşcane şi-au prezentat proiecte având in vedere tema concursului „Unirea, natiunea a făcut-o!”. În prezentarea acestora s-au remarcat elevii de la Colegiul Naţional „Roman Vodă”, Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” precum şi cei de la Colegiul Tehnic „Petru Poni” şi cei de la colegiul nostru.
    A treia activitate a însemnat participarea profesoarelor Cristea Mariana şi Scorţescu Anca-Loredana la simpozionul judeţean cu tema „24 Ianuarie in conştiinţa naţionala” desfăşurat in ziua de 23 ianuarie la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ.
    Cea de a patra activitate a însemnat participarea unui număr mare de elevi de la colegiul nostru insoţiţi de profesoara Cristea Mariana la manifestările organizate cu prilejul sărbătoririi celor 157 de ani de la Unirea Principatelor Române, de către autorităţile locale, la Stejarul Unirii din Roman.