vineri, 27 ianuarie 2017

Unirea, natiunea a facut-o!

    La aniversarea a 158 de ani de la Unirea Principatelor Romane, elevii si profesorii Colegiului Tehnic „Miron Costin” au desfasurat mai multe activitati.
    La sala de festivitati a colegiului s-a desfasurat, in ziua de 20 ianuarie 2017, programul artistic si concursul sub titlul „Unirea, natiunea a facut-o!”  in care au fost implicati elevi de la clasele a IX-a A si B, a X-a A, a XI-a B si C, indrumati de profesor Cristea Mariana. Acestia au recitat poezii si au interpretat cantece patriotice dedicate evenimentului; au sustinut referate cu titluri precum: „Alegerea lui Al. I. Cuza, ca domnitor al Principatelor Romane” , „Activitatea reformatoare a domnitorului Al. I. Cuza(1862-1866)”, „Mihail Kogalniceanu, omul unei epoci intregi”. In cadrul concursului „Unirea, natiunea a facut-o!” s-au remarcat elevii de la clasa a XI-a B, care au totalizat cel mai mare punctaj, obtinand premiul I.
    O alta activitate s-a desfasurat la biblioteca colegiului, unde a fost amenajata o expozitie de carte si fotografie, dedicata evenimentului din 24 ianuarie 1859.
    In ziua de 24 ianuarie la „Stejarul Unirii”, elevi de la clasele a IX-a C, a X-a B si a XI D insotiti de profesor Scortescu Anca, au participat la manifestarile organizate de autoritatile locale, prilejuite de acest eveniment.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu